Logo van Provincie Groningen
Een medewerker die ingewerkt wordt

Trainees

Grijp deze kans om als trainee aan een mooiere (Groningse) maatschappij te werken en tegelijk jezelf te ontwikkelen tot een complete professional! Het is nu mogelijk om te solliciteren voor het traineeship 'Toekomst van Groningen'. Dit kan tot uiterlijk 7 januari 2024.

Hoe is het om bij de provincie te werken als trainee en daarna?

Lennart en Judith zijn via het vorige traineeship bij de provincie Groningen begonnen en vertellen in deze interviews over hun ervaringen als trainee en over hoe het hen daarna beviel in hun vervolgfunctie.

Traineeship: Toekomst van Groningen!

Binnen dit traineeship geven we jou als starter de mogelijkheid om naast je nieuwe baan ook nog door te leren. Je krijgt intensieve begeleiding en volgt, samen met de andere trainees, een afwisselend programma.

Dit programma bestaat onder andere uit:

  • trainingen
  • (groeps)opdrachten
  • coaching en intervisie
  • excursies

Bij de opleidingsinhoud komt zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling aan bod. Daarnaast leer je ambtelijke vaardigheden en doe je kennis op die je nodig hebt om een uitstekende professional binnen de overheid te worden.

Je gaat op drie verschillende plekken aan de slag. Elke 8 maanden zit je op een andere plek waar je een uitdagende opdracht uitvoert en meedraait in het team. Je begint met een opdracht binnen de provincie Groningen, gaat daarna bij een andere organisatie aan de slag en sluit de laatste 8 maanden weer af binnen de provincie Groningen. De externe opdracht is bij een andere overheidsorganisatie, zoals een gemeente of andere (semi-)overheidsinstelling in de provincie.

Icoon

Vanaf 1 maart 2024 start het traineeship voor de duur van 2 jaar. Je kunt tot uiterlijk 7 januari 2024 solliciteren.

Icoon

Een afgeronde wo- of hbo-opleiding. We staan open voor alle opleidingsrichtingen. Intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de uitdagingen waar alle organisaties binnen de provincie Groningen voor staan, is het belangrijkst.

Icoon

Je vormt samen met de andere trainees een hechte groep. Samen bouw je een groot netwerk op in Groningen!

Icoon

We vinden Talentmanagement erg belangrijk en gebruiken daarvoor de theorie van Gallup. Als trainee zouden we een set van deze talenten van nature in je willen zien. Communicatie/ Actiegerichtheid/ Verantwoordelijkheidsbesef/ Positivisme/ Analytisch/ Leergierigheid/ Aanpassingsvermogen/ Ideëenvorming/ Strategisch.

Icoon

€3099,66 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week (schaal 9). Bovenop het salaris ontvang je 22,37% Individueel Keuze Budget (IKB).

Icoon

Arbeidsovereenkomst van 36 uur per week met de mogelijkheid om ATV-uren op te bouwen.

Icoon Icoon Icoon Icoon

Voor de sollicitatiegesprekken en praktijkopdracht geldt dat je dan voor 1 van de data wordt uitgenodigd.

Wil je meer informatie over het traineeship of direct solliciteren?

Informatie en solliciteren Traineeship

Informatiebijeenkomst 14 december

Voor geïnteresseerden die vragen hebben of meer willen weten organiseren we een informatiebijeenkomst waarbij je een presentatie krijgt over het traineeship en de provincie Groningen. Ook kan je kennis maken met medewerkers van de provincie Groningen en de organisatie die het coachings- en opleidingsdeel van het traineeship mogelijk maakt, Vonk.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst