Logo van Provincie Groningen
Foto van handen die met een pen wat opschrijven

Arbeidsvoorwaarden

Wij willen het beste voor onze medewerkers. Dit zie je ook terug in onze arbeidsvoorwaarden. Deze zijn deels flexibel, waardoor je de mogelijkheid krijgt om keuzes te maken die passen bij jouw levensfase of persoonlijke omstandigheden.

Een volledige werkweek duurt bij ons 36 uur. Je hebt de mogelijkheid om meer te werken en hierdoor verlofuren (zogenaamde ATV uren) op te sparen. Je kunt gedurende het jaar zelf kiezen wanneer je deze uren inzet om vrij te nemen.
Het salaris is gebaseerd op het functiegebouw van de CAO provinciale sector. Aan iedere functieschaal zit een minimum en een maximum. Je wordt ingeschaald in de schaal die past bij de functie. De salarisbedragen staan altijd genoemd in onze vacatures en staan vast.

Naast je salaris ontvang je ook het Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB is ongeveer 22% van je bruto maandsalaris en kun je naar eigen behoefte inzetten. Het IKB is een persoonlijk budget dat maandelijks wordt opgebouwd en bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Eindejaarsuitkering
 • Vakantie-uitkering
 • Levensloopbijdrage
 • Bovenwettelijk vakantiegeld

Je kunt dit bedrag flexibel laten uitbetalen of inzetten om extra verlof te kopen. Maar je kunt het ook laten uitruilen en er fiscaal voordeel uithalen. Bijvoorbeeld voor gemaakte kosten voor reizen of sporten.

Iedere medewerker in dienst van de provincie met een contract van minimaal 6 maanden krijgt een persoonlijk budget ter beschikking dat aan meer doelen die de duurzame inzetbaarheid bevorderen kan worden besteed. Het budget van € 5000 wordt toegekend voor 5 jaar.

Het budget kan worden ingezet voor:

 • loopbaan en arbeidsmobiliteit;
 • leren en ontwikkelen;
 • gezonde balans werk en privé;
 • gezondheid en vitaliteit.

Het PBDI is geregeld in hoofdstuk 9 van de Cao provinciale sector.

Zoals je kunt lezen is duurzame inzetbaarheid maatwerk en begint bij het goede gesprek tussen jou en je leidinggevende. Het duurzame inzetbaarheidsplan is een voorwaarde voor de besteding van het PBDI. Naast de vergoeding van de kosten van bijvoorbeeld een opleiding, sportactiviteiten ed is er voor alle leeftijdsgroepen de mogelijkheid om uit het PBDI de vitaliteitsuren te kopen en deze voor de genoemde doelen te gebruiken.

De voorwaarden voor het verkrijgen van de vitaliteitsuren verschillen per leeftijdsgroep:

 1. medewerkers in de leeftijd van 5 jaar voor AOW-datum
 2. medewerkers van 60 jaar of ouder
 3. medewerkers jonger dan 60 jaar
Wij stimuleren onze medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te gaan. Het is daarom niet mogelijk om bij het provinciehuis te parkeren of een kilometervergoeding te krijgen voor woon-werkverkeer. Wanneer je met het OV reist vergoeden wij 75% van de gemaakte kosten direct. De overige 25% kun je fiscaal uitruilen met het IKB. Kom je op de fiets? Dan krijg je jaarlijks een kleine vergoeding. Ook kun je de aanschaf van jouw fiets inzetten met je IKB of gebruik maken van een leasefiets constructie.
Wij zijn aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Hierdoor zijn al onze medewerkers verzekerd voor een aantal pensioenen, zoals het ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen.