Logo van Provincie Groningen
Een medewerker met begeleider op een werkplek

Over ons

Wat doen wij

Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.

een pont die wegvaart

Werken bij ons

Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega's werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

De Pieter Smitbrug bij Blauwestad

Vanuit deze kenwaarden werken wij:

Samen

We hebben oog en oor voor onze omgeving. We werken onderling veel samen en betrekken netwerken, ondernemers en inwoners in onze samenleving bij de dingen die wij doen.

Plezier

Plezier staat voorop! We stimuleren om je talenten in te zetten om zo met passie en plezier je werk te doen. Ook is er volop ruimte voor plezier buiten het werk om.

Gedreven

We hebben hart voor Groningen! We hebben lef, zijn doortastend en we zijn creatief in ons werk, We zijn steeds bezig met vernieuwing en aanpassingen. We grijpen de kansen en lossen problemen op.

Betrouwbaar

We zijn transparant naar elkaar en onze omgeving. We voelen ons verantwoordelijk voor de dingen die we doen en scheppen heldere verwachtingen. We komen onze afspraken na en spreken elkaar aan.

Ga bij ons aan de slag

Je kunt bij ons aan de slag om inhoudelijk te werken aan mooie projecten, werken in onze buitendienst of in één van de ondersteunende teams. In welke functie je ook zit, werken bij de provincie Groningen betekent deel uitmaken van een organisatie die werkt aan het versterken van de toekomst van Groningen. En omdat we allemaal ditzelfde doel voor ogen hebben maakt het werken bij ons heel erg leuk. En wat er nog meer leuk is om bij de provincie te werken? Dat kunnen onze collega’s je het beste zelf vertellen.

Ontmoet onze talenten

Iedereen is van waarde

Als organisatie provincie Groningen staan wij voor gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om vrouwen, mannen, leeftijd, etnische achtergrond, seksuele oriëntatie en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! We zijn er van overtuigd dat ieder mens een eigen mix aan talenten, kwaliteiten en energie meebrengt die van groot belang is voor de besluitvorming van de provincie.

Wil je meer weten over ons beleid omtrent diversiteit & inclusie? Bekijk dan ook ons gender equality plan.
Ben je benieuwd naar mogelijkheden voor een werkervaringsplaats of afspraakbaan? Neem dan contact op met Nanny Faber of Anneke Duin via n.faber@provinciegroningen.nl of a.duin@provinciegroningen.nl

Onze recruiter

Foto van Madelief

Madelief Kiel

M.v.kiel@provinciegroningen.nl
0615068230

Voor informatie over een specifieke vacature of over de status van jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature of met onze recruiter Madelief.

Heb je een algemene vraag of opmerking over werken of solliciteren bij Provincie Groningen? Stel hem dan via het algemene contactformulier. We beantwoorden jouw vraag zo spoedig mogelijk.

Heb je een vraag over inloggen of een andere technische vraag over de website? Neem dan contact op via het contactformulier technische ondersteuning.