Logo van Provincie Groningen
Een mogelijke medewerker die geinterviewd wordt

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Wij staan voor een diversiteitsbeleid dat gericht is op gelijke kansen voor iedereen; of het nu gaat om vrouwen, mannen, leeftijd, etnische achtergrond, geaardheid en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom! Ook in onze sollicitatieprocedures staat een evenwichtig personeelsbestand centraal.

Procedure

Als je bij ons hebt gesolliciteerd wil je natuurlijk direct een antwoord op jouw sollicitatie. In de meeste gevallen geven wij in de vacature een reactietermijn aan. Wij zorgen ervoor dat je na het verstrijken van deze sluitingsdatum zo snel mogelijk een reactie krijgt. Vaak geven we in de vacaturetekst aan wanneer het eerste gesprek kan plaats vinden, zodat je daar alvast rekening mee kunt houden.

Sollicitatiegesprek

Lijkt jouw sollicitatie aan te sluiten op onze vacature? Dan nodigen we jou uit voor een (online) sollicitatiegesprek waarin we elkaar kunnen leren kennen en bepalen of er een match is. Dit gesprek is met jouw toekomstig leidinggevende, een collega en een recruiter. Soms vinden er meerdere gesprekken plaats of vragen we je iets voor te bereiden voor het gesprek. In de vacaturetekst en onze berichtgeving vertellen we je precies hoe de procedure in elkaar steekt.

Onze nieuwe collega?

We vinden het belangrijk dat jij er ook achter kan komen of je bij ons wilt werken. Als jij enthousiast bent geworden na het gesprek en wij zijn dat ook, dan plannen we een vervolggesprek in om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Als we in dit gesprek beiden tevreden zijn met de gemaakte afspraken dan verwelkomen wij jou als onze nieuwe collega!

Bekijk de arbeidsvoorwaarden